En av oppgavene vi har blitt tildelt dette semesteret dreier seg om en vurdering av en valgfri nettbutikk eller nettside. Jeg har i denne forbindelse valgt å anmelde nettbutikken Getinspired.no, som selger treningsprodukter og tilbehør for jenter over nett. I min vurdering av siden har jeg brukt min foreleser Karl Philips vurderingskriterier i kombinasjon med noen egne justeringer.

 

Førsteinntrykk: terningkast 5

Det aller første som møter deg når du går inn på en nettside, kan allerede være med på å avgjøre om du fortsetter å utforske siden eller forlater den. Det første som møter meg på Getinspired.no er en ryddig og oversiktlig forside. Menyen er organisert i logiske kategorier, som igjen er organisert i ryddige underkategorier. Den lilla fargen fra butikkens godt synlige logo er gjennomgående på nettsiden, noe som gir et godt helhetlig bilde.

Tilbud og andre goder kommer godt fram ved første øyekast. Og blar man nederst på siden informerer nettsiden om at de har rask levering, 30 dagers åpent kjøp, ingen toll, sikker betaling og at pakkene pakkes med kjærlighet. På forsiden fremgår det også godt hvordan du kan komme i kontakt med nettsiden, der e-post, telefonnummer og returadresse kommer tydelig fram.

Skjermbilde
Skjermbilde av forsiden på getinspired.no.

Alt i alt er førsteinntrykket hos getinspired.no godt, og jeg vil gi terningkast 5. At informasjon om kundeservice og eventuelle fordeler ved handel på siden ligger helt nederst på siden, trekker vurderingen ned. Dette krever nemlig at brukerne blar helt ned for å få det med seg. Det vil være fordelaktig å flytte noe av denne informasjonen lenger opp i på forsiden.

 

Søkefunksjonen: terningkast 6

Søk-muligheten på forsiden av Getinspired.no funker ypperlig. Den gir deg relevante forslag på artikler som inneholder ord du søker etter i mens du skriver de inn. Dette er en fordel dersom du ikke er helt sikker på hva det du leter etter heter. Forslagene dukker også opp med tilhørende bilder, priser og tagger, som vil gjøre forslagene gjenkjennelige for søkerne.

skjermbilde
Skjermbilde av søkefunksjonen hos getinspired.no.

Videre lar siden deg filtrere søkeresultatene etter pris, kategorier og farger. I tillegg kan resultatene rangeres etter pris (lav eller høy), relevans og nyheter.

Søkefunksjonen hos getinspired.no får derfor terningkast 6. Den gjør det enkelt å finne akkurat det du leter etter, eller gir deg inspirerende forslag hvis du ikke er helt sikker.

Mobilvennlighet: terningkast 6

I følge DIBS e-handel rapport fra 2016 handler 48% av nordmenn fra mobil eller nettbrett, noe som tilsier en 10% økning fra året før. Tallene understreker hvor viktig det er at nettbutikker i dag er optimaliserte for mobilbruk. Tenk deg at en nettside som ikke fungerer godt på mobil, kan gjøre at du mister 48% av de potensielle salgene dine.

For å teste siden mobilvennlighet har jeg benyttet meg av Googles test for mobilvennlighet. Nettsiden ble her godkjent som mobilvennlig og enkel å bruke på mobil-enheter. Jeg testet også selv hvordan nettstedet fungerte på Iphone og den virket godt optimalisert for mobil.

 

Trygghet: terningkast 4

På forsiden kommer det dårlig fram om nettsiden er trygg å handle på eller ikke. Etter litt undersøkelse på nett, kommer jeg fram til at siden er sertifisert på tryggehandel.no. Det kan ikke antas at alle kunder tar seg tid til å grundig undersøke hvorvidt en nettside er sertifisert eller ikke. Derfor bør det fremkomme på nettsidens egne sider. Dette trekker ned tryggheten på siden.

Getinspired.no gir kundene muligheten til å anmelde og kommentere produktene de selger, noe som vil være med på å skape tillit. Det kan også være med på å forhindre misnøye med størrelser og liknende, da kunder kan lese anmeldelser og ta disse i betraktning før handelen. Ved betaling får du muligheten til å velge mellom kort, faktura og delbetaling. Betalingen foregår i regi av Klarna, som er en trygg og sikkert e-handelsaktør. Dette styrker følelsen av trygg handel.

 

Leveringsalternativer, tid og kostnad: terningkast 4

Når man kommer videre fra handlekurven og til betaling, tilpasses leveringsalternativene etter postnummeret man legger inn. Alternativene for gratis frakt gir deg forskjellige hente-punkter der du kan plukke opp pakken din. Gratis frakt får du på handel over 500kr. For handel av varer under 500kr vil det koste 29-59kr avhengig av vekt. Velger du derimot hjemlevering med sporing, blir pakken levert hjem til deg mellom 17-21 for 110Kr.

Skjermbilde
Skjermbilde av leveringsalternativene på getinspired.no

Alt i alt er det bra med flere alternativer, slik at kunden kan velge det som passer best. Det trekker opp at henting har gratis frakt, selv om man da må handle for over 500kr. Flere og flere nettbutikker har kort leveringstid og gratis frakt, her er det altså viktig å konkurrere. Noe som trekker ned er manglende opplysninger om de forskjellige leveringstidene. De forteller oss ikke hvilket alternativ som tar lengst tid. Hvor mye raskere er det med hjemlevering? Hvorfor skal kunden betale 110Kr når man ikke vet hvor mye kortere tid det tar? Leveringstidene kan du lete deg fram til andre steder på nettsiden, men hvorfor ikke bare gjøre det enkelt og synlig for handlende i betalingsprosessen?

Her er det også verdt å nevne at det finnes mange utveier fra handle kurven. Ved å heller strippe dette vinduet for menyen og andre fluktveier kan man sørge for at kunden forblir ved kassen og ikke klikker seg ut i butikken igjen.

 

Returordninger: terningkast 5

Med 30 dagers angrerett og retur-skjema som sendes med pakken, skal retur hos getinspired.no være enkelt og greit, og koste deg 79kr. Det kommer tydelig fram på forsiden hvor returer sendes til, og en god forklaring kan du lete deg fram til i menyen deres. I tillegg tilbyr nettsiden gratis bytting av varer, noe som er veldig bra hvis man har bestilt feil vare, størrelse eller har fått en gave. Ved bytting slipper du dessuten å bli belastet for tilbakesending, noe som også gjelder ved reklamasjoner.

 

Kundeservice: terningkast 5

Med rundt 104 000 følgere på både Facebook og Instagram får nettsiden god troverdighet gjennom deres sosiale plattformer. Disse er også kanaler som brukes til kommunikasjon mellom bedriften og kundene. Det er viktig på både Facebook og Instagram at de fornøyde kundene blir de mest synlige kundene, og at getinspired.no derfor her også har fokus på kundeservice og kommunikasjon med kundene.

På selve nettsiden bruker de chat for å besvare spørsmål fra besøkende. Dette er positivt, slik slipper kunder å sitte i telefonkøer og kan enkelt få besvart korte spørsmål. I en undersøkelse om netthandlere av emarketer.com fant man at 38% av de som handlet på nett gjorde det fordi de fikk god hjelp gjennom chat-funksjoner underveis. Derfor er det spesielt bra at hos getinspired.no åpnes chatten automatisk for å tilby hjelp, dersom man bruker lang tid i betalings-vinduet.

Skjermbilde
Skjermbilde av chatten på getinspired.no

I tillegg tilbyr nettsiden telefonservice med gode åpningstider mandag til torsdag (åpent til 22.30). Vi handler på ulike tider av døgnet, spesielt utenfor normale arbeidstider, og senere telefontider kan være gunstig for å få besvart flest mulige henvendelser. Her trekker det ned at telefonen stenger 16.00 fredager og ikke virker å være åpen lørdager og søndag. Likevel virker det som om chatten er bemannet selv i helgen og på helligdager når jeg selv tester den på siden deres. Det er virker derfor som det er mulig å få kontakt med kundeservice på chat disse dagene.

 

Kundetilfredshet: terningkast 6

På en skala fra 1-10 skårer getinspired.no 8 poeng på trustpilot.no. Dette indikerer kundetilfredshet blant handlende på siden. Her har også handlende muligheten til å legge igjen kommentarer om deres egen erfaring med bedriften. Dette gjør at getinspired.no oppfattes som en trygg nettbutikk. I tillegg trekker det opp at kunder på nettsiden selv kan anmelde produktene, som nevnt tidligere.

 

Endelig terningkast, getinspired.no

I følge Google vil halvparten av besøkende på en nettside forlate siden innen 3 sekunder dersom den ikke laster raskt nok inn. På Googles tjeneste basert på PageSpeed Insights skårer nettsiden på desktop ok, med 69 poeng av 100 mulige. I tillegg skårer hastigheten på mobil kun 53 av 100 poeng, noe som kan være avhengig av brukerens nett, men også av innholdet på nettsiden. Et godt tips vil være å kjøre nettsiden gjennom slike tester for å få forslag til hva som kan forbedre hastigheten.

 

Av derivative work: PhJDie_Faces.png: Nanami Kamimura - Die_Faces.png, CC BY-SA 3.0

Totalt vil jeg gi getinspired.no terningkast 5. Siden er inspirerende, ryddig og har mange gode funksjoner. Dette er en side man trygt kan handle på, og der du vil få hjelp når det behøves. Du behøver ikke ha en bruker-konto for å handle der, noe som gjør det lett for de som handler på siden for første gang. Likevel er det alltid rom for forbedring:

 

 • Flytte relevant og nyttig informasjon lenger opp på førstesiden.
 • Synliggjøre sertifiseringer for trygg handel.
 • Bedre informasjon om leveringstider, og færre fluktveier, ved betaling.
 • Utvide telefontider for kundeservice i helgene.
 • Utføre endringer som kan forbedre sidens hastighet på desktop, mobil og nettbrett.

 

– Thea Wilhelmine Jørgensen

Anmeldelse av nettbutikken Getinspired.no

One thought on “Anmeldelse av nettbutikken Getinspired.no

 • April 20, 2017 at 9:59 am
  Permalink

  Dette synes jeg var en fin og oversiktlig vurdering, Thea! Du beskriver godt både hva som er positivt og negativt ved nettbutikken, og kommer med gode eksempler til dette. Jeg synes det er veldig bra at du referer til ulike tester du har tatt, da dette forsterker begrunnelsene dine. Flott at du kommer med forslag til forbedringer!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *